Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков даде повече разяснение относно евентуална мигранска

...
Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков даде повече разяснение относно евентуална мигранска
Коментари Харесай

Рашков прогнозира сериозен мигрантски натиск до месец

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков  даде повече обяснение по отношение на евентуална мигранска вълна от Афганистан, както и в какво състояние е оградното оборудване, с което България разполага от няколко години. 

" Картината в Афганистан се променя ежедневно и процесите се отразяват директно и на въпроса с миграционния напън. Там движение " Талибан "  завзе властта, което основава комплицирана конюнктура в цялата страна и генерира условия за емигриране на жителите, които виждат заплаха за своите фамилии. Миграционният напън не е ориентиран единствено към нашата страна ", сподели Рашков.

По думите му мигрантска вълна ще има в България, Турция и Гърция. 

" В Турция е приключено оградно оборудване, по този начин също Гърция, която построи с границата си към Турция оградно оборудване. Ние също имаме такова оградно съоръжение от няколко години насам. В съпоставяне с миналата година е известно, че се е повишил шесткратно мигрантския напън. Увеличението на мигранти през август е със 17 %  повече от  предходния юли ", сподели още той.

" Министерството на вътрешните работи организира едно заседание с представители и на други държавни органи, включително с разследващите служби ", акцентира Раков.

Относно обстановката в България той сподели, че е инспектирано оградното оборудване с Турция.

" Това оборудване въобще не е поддържано, на някои места има срутища, пробиви, паднало е на обособени места. Нашата страна е упълномощила поддръжката на регионалната оправа на Бургас, Ямбол и Хасково. Това ще наложи да се възвърне оградното оборудване. Междудругото то е съществено затруднение против незаконните мигранти, които идват от Турция, с цел да влязат в България. В момента разполагаме със поръчки за финансови средства, които са нужни, с цел да се възстнаови оградното оборудване ", съобщи служебният министър.

" Проведохме и среща с Министерството на земеделието и горите, тъй като пътищата, които са наоколо с граничната линия, са благосъстоятелност на това министерство. Тези пътища са значими поради патрулите, които правят своята работа там ", добави още Бойко Рашков.

Предвижданията са мигрантския натиск да се ускори през идните месеци. „ До месец мигрантите ще са в непосредствена непосредственост до нас. “, сподели Рашков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР